پرده های پشت دری جزو پرده هایی است که از دیر باز در خانه ها بر روی پنجرهای کوچک و برخی از درب های شیشه ای وجود داشته و دارد.
امروزه هنوز هم این پرده ها را بر روی پنجره های آلومینیومی و یا پنجره هایی که مماس با سقف هستند و زدن میل پرده (چوب پرده) در آن ها امکان پذیر نیست، با شکل ها و طرح های مختلفی استفاده می کنند.
گاهی اوقات انتخاب پرده ی پشت دری کمی دشوار می شود، چرا که با مدل ها و طرح های جدیدی که در بازار پرده وجود دارد، آشنایی کافی نداریم و فکر می کنیم که اینگونه پرده ها، صرفاً به پرده های پارچه ای اطلاق می شود و همین مسئله انتخاب را بسیار سخت خواهد کرد.
در این مطلب قرار است تا شما را با انواع مختلف این پرده و نحوه استفاده از آن ها بیشتر آشنا کنیم، تا انتخاب راحت تری از این نوع پرده با توجه به سبک چیدمان محیط خودتان داشته باشید.
شناخت پرده هایِ پشت دری
پرده ی پشت دری یا به اصطلاح پشت پنجره ای، پرده هایی هستند که پنجره ها و درب های کوچک را پوشش داده و زینت بخش آن ها هستند و می توانند واقعی و یا فانتزی بوده و صرفاً جهت زیبایی نصب شده باشند.
این پرده ها می توانند بر روی پنجره های کوچکی نصب شوند که در بالای آن جایی برای نصب چوب پرده در نظر گرفته نشده است و یا اینکه اگر پنجره از انواع معمولی آن است، با نصب میل پرده، پنجره به سختی باز و بسته شده و احتمال پاره شدن پرده در هر بار باز و بسته کردن پنجره وجود دارد.
در حال حاضر که در بیشتر فضاها اعم از خانه ها و یا مکان های اداری از پنجره های آلومینیومی و یا UPVC استفاده می کنند، باز هم استفاده از این نوع پرده ها به دلیل ویژگی خاصی که دارند و آن هم جاگیر و فضاگیر نبودن آن هاست، مرسوم و معمول است.
این مدل از پرده ها کلاً به دو نوع تقسیم می شوند:
الف: پشت دری های ثابت
منظور از ثابت بودن یا متحرک بودن پرده های پشت دری قابلیت جابه جایی پرده بصورت عمودی آن است، چرا که در هر دو مدل میل پرده به پنجره و یا درب ثابت می شود، اما در مدل ثابت پرده با کمک میل پرده، که هم در قسمت بالا و هم در قسمت پایین پنجره و عموماً به قسمت زهوار پنجره و یا درب متصل می گردد، پرده بر روی چوب پرده قرار می گیرد و کاملاً ثابت است.
اما برای مشاهده فضا و منظره ی بیرون و استفاده از روشنایی و نور روز، باید پرده را با کمک یک پاپیون که می تواند از نوع مغناطیسی هم باشد، در وسط پرده جمع کنید و یا اینکه پرده را بر روی میله، به یک سمت پنجره هدایت نمایید.
ب: پشت دری های متحرک
پشت دری های متحرک فقط به قسمت بالای پنجره و یا درب ثابت شده و صرفاً میل پرده در زهوار بالای درب قرار می گیرد و کافیست تا برای استفاده از نور بیشتر و یا تماشای مناظر بیرونی، با کمک زنجیر و یا نخ پرده و یا با کمک دست، آن را به یک سو در جهت عمودی هدایت کنیم.
پرده پشت دری برای چه مکان هایی قابل استفاده است؟
پرده های پشت دری بر روی تمام پنجره ها و برای تمامی مکان ها مثل اتاق خواب، پذیرایی، نشیمن، درب های بالکن و تراس و بخصوص پنجره های آشپزخانه قابل استفاده است، حتی اینگونه پرده ها می توانند در محیط های اداری و متناسب با فضا هم نصب شوند.
البته برای محیط های رسمی و اداری به جای استفاده از پرده های پارچه ای پشت دری، برای حفظ رسمیت و پرستیژ کاری در فضا، بهتر است تا از انواع مدل های شید و کرکره ای و از همه بهتر و مناسب تر از پرده های پلیسه که مخصوصاً برای این منظور و جهت نصب بر روی پنجره های آلومینیومی و UPVC طراحی و تهیه شده اند و برای محیط های رسمی تر ساخته شده اند، استفاده کنید.
اما آنچه که سبب انتخاب درست اینگونه پرده ها خواهد شد، نوع طراحی و چیدمان و دکوراسیونی است که برای فضا در نظر گرفته می شود.
برای انتخاب همزمان پرده های معمولی و پشت دری ها باید با توجه به رنگ و طرحی که پرده های دیگر دارند، پرده ها را ست کرده و با کمک آن ها فضایی مناسب و زیبا را بوجود آوریم.
در پست های بعدی توضیحات بیشتری را در رابطه با پرده های پشت دری در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)